Konopie medyczne czyli co to jest

medycyna cbd

Olej konopny znajduje coraz szersze zastosowanie, zwłaszcza w przypadku produktów kosmetycznych i pielęgnujących. Pochodzi on z konopi siewnych. Jednym z najbardziej cenionych jest nierafinowany oraz tłoczony w temperaturze do 40 stopni Celsjusza – wtedy zachowuje najwięcej właściwości.

Olej konopny jest stosowany zwłaszcza w produktach przeznaczonych do pielęgnacji. Ma on nieszkodliwy skład; nienasycone kwasy tłuszczowe, tj. kwas omega-6 i omega-3, które są cennymi składnikami wielu kosmetyków. Znajdziemy tu także aminokwasy, proteiny, minerały, witaminy (A,D,E,K), fosfolipidy, kwasy oleinowe medycynacbd.pl

Jest on także znany jako olej cbd. Posiada on składniki o właściwościach przeciwzapalnych, antyseptycznych, czy też regenerujących.  Jakie są zatem zalety tego składnika?
Olej konopny wpływa na skórę – wygładza ją i zmiękcza. Przywraca świeżość i elastyczność cery, łagodzi stany zapalne i choroby skóry, takie jak np. trądzik, łuszczyca, alergie słoneczne. Ponadto, pełni ochronę przed promieniami UV – stanowi więc filtr słoneczny, który jest zdrowy i naturalny.
Poprawia odporność cery na działanie szkodliwych czynników, takich jak wiatr, deszcz, mróz. Olej cbd znacząco zmniejsza ryzyko starzenia się skóry, powstawania przebarwień i podrażnień. Dzięki właściwościom nawilżającym nadaje skórze koloru i świeżości.

Olej cbd

Olej cbd jest naturalnym składnikiem wielu kosmetyków pielęgnujących. Jego drogocenne właściwości są doceniane przez wiele osób. Warto więc w przypadku zakupu kosmetyków zwracać uwagę na skład produktu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *